Как да защитите личните си данни от PlayBook

BlackBerry PlayBook наскоро стартира с около 3000 приложения, достъпни в магазина на BlackBerry App World. Когато приложенията на трети страни са толкова лесно достъпни, трябва да разберете как тези приложения управляват и си взаимодействат с личната ви информация. Несъмнено сте чули за проблема с устройствата за iPhone и Android, които проследяват местоположенията на потребителите; искаме да се опитаме и да предотвратим това да се случи с вас.

Този кратък урок ще ви покаже как да управлявате приложения на трети страни и да обясните какви информационни приложения могат да получат в PlayBook.

Когато инсталирате ново приложение, което изисква достъп до част от личната ви информация и го стартирате за първи път, ще бъдете подканени с екран, подобен на показания по-горе.

Както можете да видите, приложението Poynt иска разрешение да използва GPS, за да намери точно местоположение, както и разрешение за проследяване на използването чрез Device Identification Information. Някои компании използват тази информация, за да видят работата на приложенията в различни географски области. В други случаи създателите на приложения използват местоположения за насочване на рекламите. (Ние не знаем намерението на Пойнт.)

За да избегнете споделяне на информация за устройството с Poynt или с някое приложение, което изисква това разрешение, просто махнете отметката от квадратчето и натиснете OK. След като натиснете OK, трябва да бъдете директно отнесени към приложението.

Ако по пътя искате да промените настройките за разрешение за дадено приложение, просто влезте в приложението за настройки в PlayBook. Превъртете надолу и изберете опцията за защита; ще получите списък с приложения, които имат зададени разрешения.

Изберете приложението, за което искате да промените настройките. На този екран ще ви бъде даден списък с разрешенията, които приложението изисква, кратко описание на точното разрешение и текущата настройка за всяко разрешение.

Ако преди сте отказвали разрешение за приложение и сега искате да го дадете, искате да забраните достъпа, който сте предоставили преди, или искате да бъдете подканени за разрешение всеки път, когато приложението се стартира, направете правилната промяна в падащото меню и натиснете бутона за връщане назад.

Това е. Доста лесен процес, нали? Уверете се, че сте наясно каква информация е предоставена на приложения на трети страни, е първата линия за защита, за да запазите поверителността ви, а сега вече сте напълно в състояние да се справите с PlayBook.

 

Оставете Коментар